Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
De donkergrijze ranke zeebaars is een jager. Hij doet dat ook in de Noordzee en gebruikt oude scheepswrakken als verborgen uitvalsbasis. Hier gooien de vissers hun lijnen uit. Want inderdaad, zeebaars wordt nog op een duurzame manier ’s nachts met de lijn gevangen. En zoals alle vissers moeten de zeebaarsvissers wachten. Tot de vis bijt.
De gevangen baarzen worden zo vlug mogelijk aan land gebracht en even later bevinden ze zich al in de koeling in CRU. Kraakverse grote wilde zeebaars wordt beschouwd als een van de allerfijnste vissoorten. In de keuken wordt de vis dikwijls op zijn geheel gelaten. De buikholte vul je met allerhande verse tuinkruiden en je braadt de vis gewoon in de oven, met goed wat frisse groenten, die er omheen gelegd worden. Je kan de vis ook bedekken met een zoutkorst. Of grillen in zijn geheel, gevuld met takjes venkel. Zo doen ze dat in Zuid-Frankrijk.