Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Olivier Laurent, oprichter van Ilanga Nature, is een Belg die door het reizen verliefd werd op Madagaskar.
Hij maakte van zijn droom om er te wonen werkelijkheid en verhuisde ernaartoe met het doel er verschillende vruchten, suikerriet en specerijen te planten en te oogsten.
Naast het eiland Madagaskar is Olivier ook actief op de eilanden Mauritius en – iets dichterbij – Sardinië.
Producten brengen van uitzonderlijke kwaliteit.
Dat start bij de keuze van en respect voor de grondstoffen en eindigt bij het optimaal triggeren van de zintuigen en smaakpapillen.
De producten van Ilanga Nature hebben een duidelijke, transparante en eerlijke herkomst en zijn intens en buitengewoon van smaak.
M.a.w., producten die niet langer mochten ontbreken tussen de CRU-voorraadkastproducten.
Ga ermee aan de slag om je smaakvolle gerechten of desserts extra pit te geven of af te werken.
De witte peper van Ilanga Nature wordt geoogst in Zuid-Madagaskar, in een gebied met veel tropische stormen en daarnaast ook een warm en vochtig klimaat.
Deze afwisselende klimaatomstandigheden zorgen voor mooie, complexe aroma’s – pikant en zacht tegelijk.
Tip:
De peper leent zich perfect voor het kruiden van lichte sauzen, soepen en vleesgerechten.
Voeg de peper toe op het einde van je bereiding voor de beste, meest intense smaak.
Het tropische klimaat van Madagaskar zorgt ook bij deze zwarte peper voor een complex maar veelzijdig karakter.
Iets rijper dan de witte peper en bijgevolg ook een iets pikanter en voller aroma.
Tip:
Je kan er zowat al je hartige bereidingen mee verrijken of afwerken.
De roze peperbessen van partner Ilanga Nature worden handmatig geoogst in Zuid-Madagaskar.
De bessen zijn enorm aromatisch en toch niet te pikant en geven een mooie, fruitige, florale toets aan je gerechten.
Gebruik de bessen in hun geheel of plet ze met een vijzel.
Tip:
Gebruik de peper bij zeevruchten en schaaldieren, gemarineerde vis, in groentegerechten of als afwerking van je gin-tonic!
Voatsi wat?
De Voatsiperifery peper is een zeldzame, wilde peper niet groter dan een speldenkop.
Deze peper is rijk aan intense aroma’s met aardse en fruitige toetsen van kardemom en citroen.
En dat het aroma lang en aangenaam blijft nazinderen, krijg je er gratis bij!
Tip:
Doordat deze peper wat zachter is dan de zwarte peper, is hij perfect om je gerechten er subtiel mee te parfumeren.
Zoals alle andere pepers wordt ook deze peper stuk voor stuk handmatig geoogst.
Enkel wordt deze peper na het oogsten gepekeld om de verse smaak te behouden.
Tip:
Het is de ideale basis voor pepersauzen maar kan ook gebruikt worden in salades, stoofpotjes, …
Deze vanillestokjes worden geoogst aan de oostkust van Madagaskar waar de gekende Bourbon vanille op z’n best is door de zonnige, regenachtige en vochtige omgeving.
Dit vertaalt zich in vanille met intense, fruitige aroma’s van pruimen en cacao.
Tip:
Snij de stokjes in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit.
Steek de stokjes zelf in je suikerpot, zo krijg je vanillesuiker.
Kruidnagel zijn in feite gedroogde, nog gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom.
De kruidnagel bij CRU wordt in het Noordoosten van Madagaskar geplukt en is bijzonder krachtig en complex van smaak.
Tip:
Kan gebruikt worden in zowel zoete als hartige bereidingen.
Let wel op dat je er niet te veel van gebruikt en laat op z’n geheel of plet ze in de vijzel.
Een typisch en traditioneel geteeld product van het eiland Mauritius.
Met z’n aroma van zoethout en z’n elegante zoetheid onderscheidt deze rietsuiker zich van de rietsuikers die je doorgaans vindt.
Doordat de suiker niet geraffineerd is, blijven alle mineralen en vitaminen behouden.
Tip:
zet de suiker in voor je warme dranken, als smaakmaker voor je vinaigrettes, in cocktails, als ingrediënt of afwerking van desserts, …
Deze suiker smelt door z’n fijne en malse textuur weg op de tong.
Een aangename nasmaak van karamel komt naar boven.
Ook deze suiker is niet geraffineerd, noch gekristalliseerd.
Het sap van het suikerriet wordt verwarmd tot het vocht is verdampt.
Wat overblijft wordt gedroogd en gemalen tot suiker.
Tip:
Ideaal voor patisserie zoals cookies of bv. voor het maken van karamelsauzen.