Rillette van Bretoense forel en van makreel, verkrijgbaar bij CRU.

Rillette

Een overblijfsel van een oeroude keukentechniek waarbij vlees traaggegaard wordt in vet zodat het in draadjes uiteenvalt.
Nadat de massa afkoelt ontstaat er een stevige, smeerbare pastei.

Het resultaat is een smeersel dat je kan vergelijken met paté, maar toch ook voldoende verschilt door de draderige structuur.
Vroeger werd het vooral van varkensvlees gemaakt, maar intussen zijn er ook varianten met andere vleessoorten zoals bv. eend en zelfs met vis.
De fijne, romige visrillettes op onze markt komen van conserverie Groix et Nature, gelegen op het eiland Groix in Zuid-Bretagne.

In ons assortiment: 

  • Rillette van Bretoense forel:
    De rillette van de Bretoense forel heeft een ontzettend fijne smaak.
  • Rillette van makreel:
    De makreel wordt, voor ze verwerkt wordt tot rillette, gerookt op beukenhout. Dit geeft de rillette van makreel, naast z’n vezelige en romige structuur, ook een ontzettend authentieke smaak.

Tip:
Combineer met onze foglie en grissini of smeer op een sneetje geroosterde baguette.

Voeg Rillette van Bretoense forel toe aan favorieten
Rillette van Bretoense forel
Rillette van Bretoense forel 100 gr 520/stuk € 52,00 / kg
Rillette van Bretoense forel
Voeg Rillette van makreel toe aan favorieten
Rillette van makreel
Rillette van makreel 100 gr 490/stuk € 49,00 / kg
Rillette van makreel

Lekker voor erbij

Voeg Baguette T55 toe aan favorieten
Baguette T55
Baguette T55 350 gr 220/stuk € 6,29 / kg
Baguette T55