Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Verse frietjes.
Om letterlijk vingers en duimen bij af te likken.
In CRU vind je verse voorgesneden frieten, vacuüm verpakt. De aardappelvariëteit hangt af van het seizoen. Het gaat op dit moment om frieten gemaakt van de zeer klassiek geworden bintjes, kruimig kokend en dus een ideale aardappel om frietjes van te snijden en te bakken.
De frietjes in CRU worden puur natuur aangeboden.
Ze worden gesneden en verpakt door onze partner Franken Agro uit Postel, die gespecialiseerd is in het kweken en verwerken van kwaliteitsaardapppelen.
De aardappelen worden niet eerst gestoomd, maar simpelweg koud geschild.
De frieten worden gewoon even schoon gespoeld in zuiver water en dan vakkundig verpakt in vacuüm , wat een betere en langere houdbaarheid garandeert.
De CRU-frieten zelf zijn in het 12 mm formaat versneden. Iets dikker dus dan de klassieke friet, wat een iets vollere smaak garandeert.
De frieten werden ook niet voorgegaard.
Thuis bak je de frieten best twee keer, en ze zijn klaar.
De tweede bakbeurt maakt trouwens van de friet een echte Belgische friet.
Een eerste keer bakken in olie of vet van 140 °C, gedurende een minuut of 7. Laten afkoelen (een half uurtje) is dan de boodschap.
En dan opnieuw kort in het gloeiende vet van 180 °C gedurende 2 minuten.
Liefhebbers die van wat donker gekleurde frieten houden, bakken ze liefst zoals ze uit het vacuümpak komen.
Frieten die kleuren tijdens het bakken, zijn een volkomen normale zaak: de eigen suikers die aan de oppervlakte van de aardappelen zitten verkleuren onder invloed van de hitte.
Wie van lichtgeel gekleurde frietjes houdt, kan de frietjes even in koud water laten weken of gewoon spoelen onder de kraan.
Met spoelen of weken neem je die suikers en daarmee de oorzaak van de verkleuring weg. Niet vergeten om de frietjes zorgvuldig te drogen met een handdoek alvorens te bakken.
Voor de veiligheid, want hete vetstof is gevaarlijk.