Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Italië heeft in de loop der eeuwen een zeer grote kaascultuur uitgebouwd van uitstekende en vaak zeer eigenzinnige kazen. Taleggio bijvoorbeeld, zoals die in CRU bijna altijd aanwezig is. We hebben hier nog te maken met een echte kaas uit het hooggebergte. Uit de buurt van Bergamo, meer bepaald de Val Taleggio. De kaas Taleggio, een van de kazen met een DOP, een herkomstbenaming van origine, is wereldberoemd, maar zelden kan er van de originele Taleggio genoten worden.
In CRU is de kaas nog gemaakt met rauwe, ongepasteuriseerde melk (latte crudo) en tot volle smaakrijdom geaffineerd door partner Kaasmeester Van Tricht. Door de rauwe melk, afkomstig van koeien die alpenweiden bevolken, ontwikkelt de kaas een zeer eigen, karaktervolle smaak. Het eindresultaat smaak bijzonder smeuïg, met een vleugje zoetigheid.
Taleggio is een gewassen roodbasteriekaas. Dit soort kazen is uitermate geschikt voor affinage trouwens, omdat de smaak zich dan evenwichtig concentreert. Taleggio is wel groter van formaat dan de meeste andere exemplaren van dit soort kaas. Het grote formaat heeft te maken met het moeilijke transport in het verleden van de steile alpenweiden naar de grotten waar Taleggio werd gewassen en uitgerijpt. Grote kaas is makkelijker te vervoeren dan kleine kaasjes.
Op die manier heeft Taleggio zijn eigen persoonlijkheid kunnen ontwikkelen. Bovendien smelt Taleggio zeer goed uit. In de Noord-Italiaanse keuken maakt men er zelfs lekkere risotto mee. Een ideetje?