Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Italianen zijn trots op hun traditionele buffelmozzarella, en terecht.
Ze noemen deze verse kaas dan ook graag de ‘koningin van Italië’.
Toch zijn de - minder bekende - broertjes van mozzarella ook meer dan de moeite waard: burratina, stracciatella, ricotta en bocconcini.
In Salerno, ten zuiden van de Amalfikust, maakt Casa Madaio voor CRU deze traditionele Italiaanse kazen.
De familie Madaio is al vier generaties lang gespecialiseerd in het vak: met veel zorg en expertise streven ze naar de hoogste kwaliteit.
Ze maken de kazen met dagverse melk van waterbuffels die overdag lekker in de modder liggen en met melk van koeien die in de buurt grazen.
Ontdek hun vijf typische zomerkazen en breng Italië op je bord!
Wistjedatje:
Door de natuurlijke manier van stremmen is de mozzarella van Casa Madaio zeer mals en smeuïg en heeft ze een lekkere volle smaak.
Traditionele mozzarella is gemaakt van melk van waterbuffels.
Na het kort en zacht verwarmen van verse buffelmelk wordt stremsel toegevoegd.
Daarna wordt de wrongel gesneden en dankzij de toevoeging van heet water in draden getrokken en gekneed tot een dikke worst.
Van die worst rolt men dan de klassieke bollen mozzarella.
De mozzarella wordt verpakt in wei (vloeistof die overblijft na het maken van kaas) met zeezout waardoor de kaas smeuïg en fris van smaak blijft.
Bocconcini betekent in het Nederlands ‘bolletjes’.
Het is net hetzelfde als mozzarella, maar dan in kleine bolletjes.
Burratina is de kleine versie van burrata en betekent letterlijk ‘boterachtig’.
Het ziet er net zoals mozzarella uit, maar wanneer je de burratina opensnijdt, komt er een smeuïge, zachte romige vloeistof uit.
Burrata wordt traditioneel van koemelk gemaakt en tot een soort builtje gevormd met vanbinnen stracciatella, dat is room met sliertjes.
Burrata is vroeger ontstaan als oplossing om restjes mozzarella te verwerken, intussen is het een echte delicatesse.
Stracciatella wordt net zoals burratina van koemelk gemaakt. Kleine stukjes wrongel worden tot sliertjes getrokken en vermengd met room. Vandaar ook de naam: stracciatella is Italiaans voor versnipperd. Stracciatellakaas is lekker zacht en romig, en vormt de vulling van burrata.
Barilotto is een gerijpte ricotta en smaakt iets intenser dan de traditionele variant.
Tip:
serveer deze kazen op kamertemperatuur en bewaar ze bovenaan in de koelkast.
Je kan de kazen met heel wat combineren, zowel hartig (tomaten, asperges, gegrilde groenten, kruiden, olijfolie, olijventapenade) als zoet (meloen, rood fruit, steenfruit, confituur).