Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Hopscheuten, of hommelscheuten, zijn de uitlopers van de wortels van de hopplant.
Op onze markt vind je hopscheuten van het ras ‘hallertau’, een aromahop die tot de oudste hopperassen behoort.
Door hun korte houdbaarheid kan je ze enkel in het weekend verkrijgen.
In porties van 200 gram en dit tijdens het weekend (vrijdag, zaterdag en zondag), zolang de voorraad strekt.
Het seizoen duurt ongeveer een maand, dus wees er snel bij!
Ons advies: hopscheuten zijn heel moeilijk te bewaren, dus je maakt ze best meteen klaar!
Een hopscheut bestaat uit twee delen: een krokant gedeelte en een vezelig gedeelte. Het krokant gedeelte belandt op je bord. Was de hopscheuten grondig door ze een aantal keer te spoelen met koud water.
Tip: Voeg wat citroen toe om de witte kleur van de groente te bewaren.
4 uur oogsten brengt 1 kg hopscheuten op.