Hopscheuten, of hommelscheuten, zijn de uitlopers van de wortels van de hopplant.
Op onze markt vind je hopscheuten van het ras ‘hallertau’, een aromahop die tot de oudste hopperassen behoort.

Door hun korte houdbaarheid kan je ze enkel in het weekend verkrijgen.
In porties van 200 gram en dit tijdens het weekend (vrijdag, zaterdag en zondag), zolang de voorraad strekt.
Het seizoen duurt ongeveer een maand, dus wees er snel bij! 

Hopscheuten, elke vrijdag, zaterdag en zondag beschikbaar bij CRU.

Hoe bewaren?

Ons advies: hopscheuten zijn heel moeilijk te bewaren, dus je maakt ze best meteen klaar!

Hoe schoonmaken?

Een hopscheut bestaat uit twee delen: een krokant gedeelte en een vezelig gedeelte. Het krokant gedeelte belandt op je bord. Was de hopscheuten grondig door ze een aantal keer te spoelen met koud water. 

Tip: Voeg wat citroen toe om de witte kleur van de groente te bewaren.

Hoe bereiden?

  • Voor warme gerechten bak je de scheuten kort in wat olijfolie. Deze primeurgroente is lekker in combinatie met kalf, lam, vis of een simpel spiegelei.
  • Hopscheuten zijn ook heel lekker om rauw te presenteren. Hun nootachtige smaak past bijvoorbeeld perfect bij gerookte zalm of carpaccio. Marineer de scheuten met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Wist-je-datje:

4 uur oogsten brengt 1 kg hopscheuten op.