Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
In onze bakkerij ligt er heerlijke peperkoek klaar!
Het is een geliefd gebak/tussendoortje met een rijke geschiedenis. De koek bestaat eigenlijk al sinds de oudheid, waar onder andere de oude Egyptenaren koeken maakten met honing en kruiden.
Later, in de Middeleeuwen, waaide de koek over naar onze kanten en werd hij eerst vooral in kloosters gebakken.
Vandaag is de peperkoek niet meer weg te denken.
Peperkoek, ontbijtkoek, zoetekoek, kruidkoek…
Elke bakker heeft er zo zijn benaming en eigen recept voor.
Ook voor onze bakkers was het een zoektocht naar een CRU-waardig recept, maar na een tijdje experimenteren zijn ze eraan uit!
De CRU-peperkoek doet de peperkoektraditie alle eer aan en is tegelijk geen doorsnee peperkoek.
Onze bakkers beginnen met het smelten van boter met bloemenhoning, de specerijen (zoals o.a. steranijs) en zestes van citroen en sinaasappel. Daar voegen ze ei en tarwebloem aan toe. Belangrijk hierbij is dat de bloem op voorhand gezeefd wordt om brokjes in de peperkoek te vermijden. De ingrediënten worden namelijk, in tegenstelling tot brood, langzaam gemengd. En vooral ook heel kort, zodat er geen lucht in komt.
Het homogene mengsel wordt uitgestort op een grote bakplaat en gaat de oven in. Eens afgekoeld, snijden onze bakkers het geheel aan.
Samengevat:
Tip van onze bakkers:
Als je thuis de peperkoek aansnijdt en je krijgt hem niet in één keer op, zet er dan een sneetje brood met de kant van het broodkruim tegen.
Dit zorgt ervoor dat je peperkoek niet uitdroogt!
Wil je de peperkoek pimpen?
Combineer met boter, boerenpaté, blauwe kaas (bv. Stilton), onze geitenkaasjes in spek, appelcompote en pens of serveer bij het ontbijt als verloren brood met wat volle plattekaas.