Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Paolo Petrilli woont helemaal in het Zuiden van Italië. In Puglia om precies te zijn.
Hij houdt van werken en de verzengende zomerse hitte zal hem geen zorg wezen.
Hij zaait en oogst nog dezelfde tarwe als zijn verre voorouders.
Hard graan dus, durum, dat uitstekend geschikt is voor pasta.
Met zijn eigen graan maakt hij allerhande soorten pasta. Deegwaren die grondig gekneed worden en waar nog enkel zuiver bronwater aan te pas komt.
De pasta mag na de persing in vormpjes of slierten zeer lang en traag drogen. Op die manier neemt de pasta later extra veel saus op.
Paolo Petrilli maakt de gedroogde pasta voor CRU. In verschillende vormen: van spaghetti tot penne of occhi di lupo (wolfsogen).
Naast de gedroogde pasta staan ook de bokalen met ingelegde tomaten van Petrilli in CRU.
Het fruit (inderdaad, tomaten zijn in feite fruit) wordt zeer laat in de zomer geplukt. Op het juiste moment.
Petrilli gebruikt enkel smaakvolle oude tomatenrassen als San Marzano, Torre Maggiorese en Prunilli. Aan de struik in volle grond gerijpt.
Alle tomaten worden even ondergedompeld in kokend water en daarna met de hand gepeld.
Uiteindelijk komen ze allemaal terecht in glazen bokalen.
In gezelschap van een pittig blaadje verse basilicum (van het domein) en verder niets.
De bokalen worden daarna gesteriliseerd en op deze manier blijft de zonovergoten tomatensmaak van Zuid-Italië meer dan een jaar bewaard.
In CRU staan zowel de hele San Marzanotomaten, als de Pomodori Passati, een dikke tomatencoulis.
Een uitschieter zijn de bokalen gevuld met kerstomaatjes: Pomodorini di Corbara.
Elk tomaatje is een smaakbom, waar je gewoon rauw kan van genieten.