Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
CRU-Partner Van Tricht haalt voor CRU de Parmigiano Reggiano en de Grana Padano bij de beroemde kaasaffineur Cravero in Bra (Piëmonte). De twee oer-Italiaanse kazen lijken als druppels water op elkaar.
Grana Padano is een kaas van de Povlakte, een uitgestrekt gebied in Noord-Italië.
Jaarlijks worden zowat 4 miljoen exemplaren gemaakt in verschillende streken van de vlakte: Piëmonte, Lombardia, Trentino en Veneto.
De koemelk die gebruikt wordt voor Grana Padano heeft een iets lager vetgehalte dan de Parmigiano.
De kaas heeft gedurende 18 maanden kunnen rijpen.
Parmigiano Reggiano komt uit de buurt van Parma, zoals de naam het zegt.
Maar ook in de provincies Reggio-Emilia, Mantova en Bologna wordt de echte Parmigiano Reggiano gemaakt.
De kaas wordt verplicht uit verse lokale koemelk gemaakt.
De kazen rijpen tussen de 12 en 24 maanden.
Goed voor elk jaar 2 miljoen grote kazen.
Cravero laat zijn kazen allemaal de volle 24 maanden uitrijpen. Tussen haakjes: deze kazen blijven hun topkwaliteit behouden als ze op het allerlaatste moment geraspt of geschaafd worden…
Grana Padano smaakt wat zachter en minder kruimelig dan de Parmigiano.
Wie dus houdt van zachtheid kiest voor de eerste.
Wie houdt van krachtige smaken kiest voor de Parmigiano.
Het smaakverschil tussen de twee kazen heeft natuurlijk gevolgen in de keuken.
Zachte pastabereidingen vinden baat bij geschaafde Grana Padano.
Krachtige pasta met tomatensaus bijvoorbeeld, houdt van Parmigiano Reggiano.
In salades kies je in functie van de hoofdingrediënten.
De robuuste combinatie van kip en ansjovis in een Ceasarsalad bijvoorbeeld, laat ook Parmigiano Reggiano goed tot zijn recht komen.
Parmigiano Reggiano wordt in Italië zelf ook vaak na de maaltijd geserveerd.
Een stukje Parmigiano Reggiano waarop een druppel echte balsamicoazijn (ook uit de buurt) ligt, is een snoepje.