Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
“Op ons ‘gewoon brood’. Het brood dat je dagelijks eet."
Volgens Jan is gewoon brood –zoals hij dat bedoelt – niet of nauwelijks meer te verkrijgen.
Want gewoon brood vervaardigen kost in de eerste plaats vooral tijd.
En tijd is geld voor de meeste producenten.
“In ‘gewoon brood’ zitten maar een paar basisingrediënten.
Meer dan water, meel en een snuf zout is het niet.
Als je daarmee luchtig en goed brood wilt krijgen zul je er – behalve een goede kwaliteit ingrediënten - tijd in moeten stoppen.
Liefde en geduld. Geen toevoegingen. Net als vroeger.”
Hoe lang denk je dat het duurt om een brood te maken?
Jan lacht. Hij heeft zelf een bakkerij gehad en kan dus uit ervaring vertellen.
Het proces om brood te maken- zonder rijstijd - bedraagt in een standaard bakkerij gemiddeld niet meer dan 10 tot 15 minuten.
Bij CRU duurt dat proces 3 uur, waarna het brood nog eens 48 uur te tijd krijgt om te rijzen.
Cruciaal om een goede smaak te krijgen.
“Smaakversterkers? Niet in mijn brood.”
Tot slot de vraag aan Jan aan welk brood hij op dit moment denkt als we het hebben over ‘gewoon brood’.
Daar hoeft hij niet lang over na te denken: ‘Da’s deze. De Tarwe Natuur’.
Vooral kinderen zijn gek op brood dat er wat witter uit ziet.
Ook dit brood blijft in CRU een gezonde zaak, waar enkel tarwemeel, water, een vleug grof zeezout en natuurdesem aan te pas komen.