In de baai rond het Italiaanse stadje Amalfi zie je ze overal: Amalficitroenen of sfusato amalfitano.
Je herkent de citroenen aan hun dikke, gerimpelde schil en langwerpige vorm met puntig topje bovenaan.

Deze citroenen zijn met hun aromatische schil ideaal voor het maken van limoncello
Een zalig digestief dat doet wegdromen naar een terrasje in het zonnige Italië in gezelschap van een prachtige zonsondergang.

CRU-partner Minouche van La Tomaterie zoekt voor CRU naar de beste en authentieke producten in Italië.
Zo vond zij enkele jaren geleden de échte Amalficitroenen aan de Amalfikust in de baai van Napels.Minouche maakte tijdens deze zoektocht kennis met Salvatore Aceto die zich gespecialiseerd heeft in het biologisch kweken van deze uitzonderlijke amalficitroenen.

Hij laat de Limone Amalfi IGP bio rijpen aan de boom en plukt ze pas wanneer ze op het toppunt van smaak zijn.
Zoals dat met alle citrusvruchten voor CRU gebeurt.  

Partner en stoker Luc Waterschoot gaat voor CRU met deze Amalficitroenen aan de slag. 
Ze worden zorgvuldig geschild en Luc laat de gele schilletjes weken in zelfgestookte alcohol.

Dit Italiaans digestief heeft een fruitige zoete smaak, die toch voldoende frisheid bevat.
Gebruik gerust de vertering als goed excuus om er eentje te drinken. ;)

Tip:
Bewaar de limoncello in de diepvries en serveer ijskoud!