Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Jeanne Gennar kent zoveel van koffie dat ze zelfs heel veel kleine producenten, de boeren, die de koffiebonen kweken, met de voornaam aanspreekt. Deze fijne dame is dan ook partner van CRU geworden. Jeanne maakt samen met de mensen van het drankenmetier de selectie van de verschillende CRU-koffies en zij brandt de bonen.
“Genieten is de tijd nemen en even stilstaan bij de dingen. Genieten is hot en sexy. Genieten is slow coffee.”, zegt Jeanne Gennar. “Net zoals bij wijn zijn er een heleboel factoren die de smaak van koffie bepalen. Eerst en vooral de kwaliteit van de groene bonen zelf. Daar begint alles mee. Maar ook de manier waarop de bonen zijn verwerkt voor het branden.” CRU koopt dus de koffiebonen in rechtstreeks van de kwekers, van kleine koffiedomeinen in samenwerking met Jeanne. En zij brandt ook de koffiebonen voor CRU.
“Uiteraard is de manier van zetten heel belangrijk. Grosso modo zijn er twee manieren om koffie te zetten, fast en slow. Er is de espresso, dat is fast coffee. Snel gemaakt en bedoeld om snel te drinken. Ik ben heel blij dat de slow coffee, de ouderwetse manier van koffie zetten, via het langzame doordruppelen weer helemaal aan het terugkomen is. Ik ben zelf eerder een slow coffeedrinker,” zegt Jeanne.
Op onze markt vind je momenteel drie single origine koffies van partner Jeanne Gennar. We hebben voor deze koffies gekozen omdat ze juist zo verschillend zijn van elkaar.
Koffie met een aroma van een fluweelzachte zoetheid met een bitterzoete nasmaak van karamel.
Goed voor filterkoffie of Espresso.
Koffie met een aroma van witte bessen, gedroogd fruit en citrus.
Goed voor alle zetmethodes.
Koffie met romige bittertoetsen en het kruidige karakter van peper en noten.
Goed voor Espresso en French press.