Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Naast de klassieke combinatie met wijn kan je kaas ook perfect begeleiden met thee. Deze combinatie zorgt voor een boeiende ontmoeting van smaken, texturen en temperaturen. Beide producten hebben elk hun eigen karakter en aroma’s die het resultaat zijn van zowel de terroir (combinatie van bodem, klimaat en teelttechnieken) als de productiemethode.
Net zoals bij wijn gaat het er wel om de juiste kaas met de juiste thee te combineren. En daar helpen we je graag een handje bij. Zo begin je bijvoorbeeld best bij de lichtere, zachtere thee en kazen om dan over te gaan tot de intensere variëteiten. In het achterhoofd te houden: de ene smaak mag de andere niet overheersen.
We kiezen voor een beperkt assortiment van partner Mist thee, die thee aankoopt bij kleine theeboeren, zoals Sheng en z’n vrouw Emily Meishan, in het Alishan gebergte in Taiwan.
Ze werken onder het goedkeurend oog van hun 90-jarige grootvader en met respect voor de rijke theetraditie en het familierecept.
Lekker bij:
Harde en halfharde kazen zoals Pecorino en Campoestrella.
Lekker bij:
Witschimmelkazen en blauwschimmelkazen.
Lekker bij:
Verse geiten- of schapenkazen zoals crottin, witschimmelkazen en roodflora of gewassen korstkazen.
Lekker bij:
Grijptere geiten- en schapenkazen en bij (half)harde kazen.