Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Vergeet de tijd. Néém de tijd. Alle CRU-producten krijgen alle tijd die ze nodig hebben. Onze kazen zijn hier een mooi voorbeeld van. We laten ze niet alleen goed rijpen maar ze worden ook echt verzorgd. Gedraaid, gewassen en soms zelfs geborsteld…
We proberen onze kazen te verzorgen met liefde. Net zoals ze bij de boer gemaakt werden en bij partner Van Tricht verder gerijpt en geaffineerd werden. Kaas die op de juiste wijze behandeld wordt, krijgt de juiste, volle smaak. Daar kan geen kunstmatige toevoeging of smaakmaker tegenop.
Eldrid van de metier Kaas en Zuivel geeft antwoord op veelgestelde –en kritische- vragen over Kaas bij CRU.
“We hebben het geluk één van de beste kaasaffineurs van Europa als partner te hebben. Zij gaan als experts in hun branche op zoek naar de beste kazen. Hier mogen wij dan uit kiezen. Frederic en Michel Van Tricht zijn 2 wandelende encyclopedieën die ons met alle plezier steeds met raad en daad bijstaan.”
“Affineren is kaas op het toppunt van zijn smaak brengen. Dat kan op een heleboel manieren. Alle kazen in CRU worden 'verzorgd': regelmatig eens omdraaien, de korst verzorgen door deze in- of uit te pakken. Dit is wat we in CRU doen. Ook onze partner Van Tricht laat elke kaas op de juiste temperatuur en vochtigheid verder rijpen door deze op regelmatige basis te keren bijvoorbeeld. Afhankelijk van de kaas worden ze ook gewassen en/of geborsteld. En zo kunnen we elke kaas op het juiste moment verkopen. En wel hoe de kaasliefhebber, die het koopt en eet het wil.”
“Sommige worden voller van smaak, anderen fruitiger. Kortom: de smaken evolueren. Omdat onze kazen altijd op het juiste moment geleverd worden door onze partner en affineur, bewaren we onze kazen altijd in de koelkast, zo hebben we de rijping beter onder controle en drogen de kazen minder uit. De kaasliefhebber kan dat thuis ook doen: gewoon een uur vooraf op kamertemperatuur laten rusten.”
“Mont d'Or uit de oven! Neem een potje Mont d'Or van 400 gr. Maak een kruisje met een mes in de kaas. Strooi er wat fijngesnipperde sjalot over en giet er een half glaasje droge witte wijn in. Wat aluminiumfolie rond de onderkant van het potje (deze is gemaakt van hout) en het kan zo 20 minuten de oven in op 180°C. Heel lekker met een stukje Baguette.”