’s Ochtends geplukt, ’s middags op de markt!

Dit jaar zijn we opnieuw op zoek gegaan naar aardbeientelers uit eigen land.
En wij halen de aardbeien meteen na het plukken bij de boeren op en brengen ze dan rechtstreeks naar de markt.

Vollegrond aarbeiden van bij CRU.

Onze partners kiezen voor rassen die bekend staan om hun goede smaak.
De aardbeien worden in volle grond geteeld en hebben alle tijd gekregen om goed rijp te worden aan de plant.

Door de aardbeien in tunnels te telen zijn ze beschermd tegen de grillen van de natuur zoals nachtvorst, regen en hagel.
Dit maakt ook dat we er nu in mei al van kunnen genieten.

Bovendien zetten onze telers ook natuurlijke bestuivers in zoals hommels.
Want vooraleer er aardbeien groeien, zijn er bloemetjes die door bestuiving bevrucht moeten worden.
In principe kan de aardbeiplant daar perfect zelf voor zorgen, maar wanneer hommels de bloemen bestuiven, resulteert dat in grotere, betere en meer aardbeien.

Wist je trouwens dat hoe langer de nek (tussen het steeltje en de zaadjes) van de aardbei, hoe zoeter de smaak?
De lekkerste aardbei is dus niet noodzakelijk de mooiste…
Dit verschilt ook van ras tot ras.

De aardbeien worden ’s ochtends geplukt en tegen de middag liggen ze op de CRU-markt.
Onze logistieke partner vervoert de aardbeien ongekoeld want zo blijft de smaak het best.
Bewaar ze thuis ook nooit onder de 8 °C.

Tip:
Trek het steeltje pas uit de aardbei nadat ze gewassen is, anders gaat de smaak verloren in het water.