Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
De gerookte eendenborst bij CRU komt van partner Filip Callemeyn uit Bekegem in West-Vlaanderen.
Al 30 jaar maakt hij in zijn hoeve fijne bereidingen van eend.
Daarbij neemt hij het volledige productieproces voor zijn rekening: van de kweek van de dieren tot de verwerking en het versnijden van de producten.
Als de eendagskuikens uit Frankrijk toekomen in Bekegem, verblijven ze eerst in verwarmde stallen.
Zodra hun verenkleed volledig dicht is, leven ze dag en nacht in openlucht.
Op de uitgestrekte weiden krijgen ze voldoende ruimte om te groeien.
Na de slacht wordt nagenoeg alles van de dieren gebruikt om er fijne bereidingen van te maken.
Voor de gerookte eendenborst selecteert Filip eerst dikke stukken met voldoende vlees.
Die worden dan ambachtelijk gezouten door vakmanshanden, die de borstfilets inwrijven met een fijn zoutmengsel.
Roken gebeurt op de ouderwetse manier.
De filets gaan een volledige dag in de rookkamer om ze langzaam te roken op houtschilfers van beuk.
Zo krijg je een milde rooksmaak en blijft ook de verfijnde smaak van het vlees intact.
De eendenborstfilets van Filip zijn bovendien zachtgerookt, zonder achteraf te drogen.
Daardoor blijven ze botermals en lekker sappig.
Gerookte eendenborst is heel veelzijdig.
Je kan het serveren als aperitiefhapje met een stukje mango of meloen, of in een fris slaatje met Piëmontese hazelnoten en balsabamo.
Je kan het ook combineren met een lauw sausje met blauwgeaderde kaas.
Of werk je couscous af met wat citrusfruit en enkele sneeltjes gerookte eendenborst.