Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
CRU en partner Frederic van Kaasaffineurs Van Tricht hebben de handen in elkaar geslagen en het resultaat is een buitengewone CRU-tomme.
De halfharde kaas wordt gemaakt door La Ferme du Chemin Chataigne, een ambachtelijke kaasmakerij in Soumagne, op een boogscheut van het stadje Herve in de provincie Luik.
Kaasmaker Benoit Duysens startte zijn carrière als kaasmaker bij grote kaasmakerijen, en al gauw begon het te kriebelen om zijn eigen ding te doen. In 2002 startte hij dan ook zijn eigen kaasboerderij: La Ferme du Chemin Chataigne.
Momenteel heeft partner Benoit zo’n 250 schapen en 150 geiten. Met de dagverse melk maakt hij verschillende soorten kaas, van zacht tot hard, en van zacht smakend tot pittig.
Met al de kennis dat hij in huis heeft is hij de ideale partner om de CRU-kaas mee te ontwikkelen.
De CRU-tomme is gemaakt op basis van twee soorten melk: schapenmelk uit eigen stal en koemelk die hij aankoopt bij een boer uit de regio die ook melk levert voor de productie van artisanale Herve kaas.
Het resultaat is een halfharde kaas met natuurkorst en een fijne elegante smaak.