De “croissant” is de ontbijtkoek bij uitstek geworden.

In CRU liggen ook vers gebakken croissants klaar.
De croissant van CRU is het resultaat van maanden en maanden uitproberen, zoeken en experimenteren.

De Cru croissant, beschikbaar in al onze CRU-markten.

Het gebakje bestaat in feite uit een soort van gegist bladerdeeg.
In CRU zijn we resoluut naar het Franse type van croissant gegaan, een gebak dat nog naar echte boter smaakt.
Gemaakt met gekarnde natuurboter en onbehandeld fijn tarwemeel.
Hoe lang en op welke temperatuur de croissants gebakken worden blijft een geheim, dat de bakker zelf je trouwens graag ter plaatse zal verklappen.      

Met de komst van de croissant sluit CRU zich graag aan bij de grote Europese ontbijttraditie.
In heel Europa werden al sinds de Romeinse tijd gebakjes gemaakt in de vorm van de wassende maan.
Dat is in feite het enige wat historisch vaststaat.  

Wat ook zeker is: August Zang, een banketbakker uit Wenen heeft in de eerste helft van de 19de eeuw een oeroud Oostenrijkse ontbijtkoek, de Kipferl, in Parijs nieuw leven gegeven.
En vanuit zijn bakkerij “Boulangerie Viennoise” eerst Frankrijk en dan uiteindelijk de hele wereld veroverd.
En nu nog, bijna 200 jaar later, blijft de goede croissant onze harten veroveren…   

Voeg Croissant CRU toe aan favorieten
Croissant CRU
Croissant CRU 70 gr 220/stuk € 31,43 / kg
Croissant CRU