Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Ook het Iberico varken komt in CRU aan bod.
Er zijn natuurlijk de beroemde hammen, aan elk varken zitten vanzelfsprekend twee hammen.
Maar wat gebeurt er met het andere vlees?
Wel, daar maken de Spanjaarden allerhande charcuterie mee.
Chorizo bijvoorbeeld.
Dat is in feite een soort van worst waar paprika, knoflook en kruiden aan toegevoegd werden.
Met de Bellota varkens wordt de allerfijnste charcuterie vervaardigd.
Bellota betekent dat de zwijnen zich gedurende vijf maanden vrolijk hebben mogen volvreten met eikels die van de bomen vallen.
Dat zorgt voor een verfijnde nootachtige smaak in het vlees.
De Spaanse producent “Pais de Quercus” (het Land van de Eik) maakt met het vlees van de Bellota chorizo.
De heerlijk rode worsten laat men daar bovendien nog gedurende vijf maanden fermenteren en drogen.
Heerlijk bij de tapas of op een stuk goed brood.
Maar deze chorizo verricht ook prima diensten in de keuken.
Het fijne aroma verhoogt niet alleen de oerklassieke Spaanse paella van smaak, maar de combinatie chorizo met schelpdieren of schaaldieren is verwonderlijk lekker.