Van de natuur tot bij de producent, van in de markt tot op jouw bord. Dat is de estafette van passie die alle producten van CRU afleggen. Heel wat van onze partners komen uit eigen land en hebben dezelfde visie als CRU: producten zo puur mogelijk brengen. Ontdek op deze pagina een greep uit onze Belgische partners.    

Dierendonck, partner van ons gerijpt rundvlees.

Dierendonck: gerijpt rundvlees  

We eten vlees liefst ultravers. Maar wanneer een stuk vlees de tijd krijgt om enkele weken te rijpen, krijgt het een nog bijzonderdere smaak.

Dierendonck is gespecialiseerd in het zoeken van runderen in hun eigen biotoop en affineert het vlees volgens een speciaal rijpingsprogramma waar temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie in perfecte verhouding staan. Het vlees wordt zo’n 3-tal weken afgerijpt.

Na het rijpen ontbeent Dierendonck het vlees en wordt een deel van de korst weggesneden. Het resultaat is dieprood en boterzacht vlees met een intense smaak. Bij CRU vind je gerijpte côte à l’os en contre filet van verschillende runderrassen zoals aubrac, holstein, limousin en rubia. Het marktaanbod wisselt wekelijks.

The Mocktail Club: kwalitatieve ‘ready to serve’-mocktails    

Eén van onze partners in het drankenmetier: Marie en Kaat Claessens van The Mocktail Club. Samen gingen de zussen op zoek naar een gezonder, origineler en feestelijker alternatief voor het eerder beperkte dan gevarieerd aanbod non-alcoholische dranken.

Ze werken uitsluitend met natuurlijke ingrediënten en ongeraffineerde suikers. Geen kleur– en smaakstoffen of bewaarmiddelen te bespeuren in hun producten.

Het resultaat: een kwalitatieve ‘ready to serve’-mocktail.
Op onze markt vind je 2 smaken: Lemongrass & Chili en Basil &Elderflower.

The mocktail club, partner van de ready to serve mocktails.
Lobster fish, partner van schaal- en schelpdieren.

Lobster Fish: specialist in schaal- en schelpdieren    

Lobster Fish met thuisbasis in Deerlijk is een specialist voor kraakverse schaaldieren: oesters, kreeften, langoustines, wulken, kreukels,

De goede basis van dit partnerschap is enerzijds de vlotte samenwerking tussen onze visaankoper Andy en het team van Lobster Fish, anderzijds de topkwaliteit die deze partner keer op keer kan leveren.

Dit komt door het nauwe contact tussen onze partner en de visboeren: enkel hetgeen dat op dit moment op z’n best is, wordt aangekocht.

Baliehof: zuivel van gelukkige koeien    

Baliehof is al sinds onze opstart een partner van CRU. In West-Vlaanderen hebben Luc en Krista, samen met hun dochter Sofie en schoonzoon Matthias, een zuivelboerderij met 90 gelukkige koeien die jaarlijks zo’n 8.000 liter melk produceren.

En ze hebben elk hun eigen naam. Tijdens de winter mogen de melkkoeien op stal, in de zomer staan de koeien steevast buiten op de wei.

Van het voeden van de koeien met gewassen die ze zelf verbouwd hebben tot het kneden van de boter of het verpakken van yoghurt: ze doen alles zelf met verse, onbehandelde melk zoals die uit de koe komt. En dat maakt een verschil.

Baliehof, partner van onze kaas en zuivel.
Petra De Baerdemaeker, partner van onze bloemenmetier.

Petra De Baerdaemaker: bloemen op het ritme van de natuur    

Veel rozen, tulpen, meiklokjes, chrysanten en hortensia’s die je vindt bij CRU worden gekweekt door partner Petra De Baerdemaeker.

Dit gebeurt volledig op het ritme van de natuur, de bloemen krijgen dus alle tijd om te groeien. Ze gebruikt geen onnodige verwarming en belichting en alles gebeurt op de meest biologische wijze.

Het resultaat? De bloemen zijn soms ietsje kleiner dan gangbaar, maar de kwaliteit is uitzonderlijk hoog en de houdbaarheid subliem!

Walter Bouillaert: waterkers uit de Ijsevallei    

Onze waterkers van partner Walter Bouillart komt uit de IJsevallei.

Omdat de plantjes veel water nodig hebben om te groeien, is dit de ideale omgeving: bovenaan het veld van onze partner ontspringt een bron die de waterkers van puur water voorziet.

Hard werk, maar een eerlijk product en zo heeft Walter het graag.

Walter Bouillaert zorgt voor de overheerlijke waterkers op onze markt.
Bakker Jan en bakker Vincent zorgen dagelijks voor krokant desembrood.

CRU-bakkers: vakmensen, gepassioneerd door écht brood    

Voor ons assortiment van de bakkerij doen we beroep op de vakkennis van onze eigen bakkers die jullie elke dag opnieuw voorzien van een gevarieerd aanbod van klassiekers.

Enerzijds het team in de CRU-bakkerij, anderzijds de bakkers op onze markten. Met een gedeelde kennis, een gedeelde passie en een gedeeld vakmanschap houden ze nauwgezet de temperatuur, luchtvochtigheid, enz. in de gaten. Want brood is elke dag anders.

Belfond: klassieke, natuurlijke fonds  

Partner Belfond gebruikt voor zijn fonds enkel natuurlijke ingrediënten. Geen smaakversterkers, zelfs geen zout of peper. Zo kan je zelf naar wens kruiden.

Goede fonds maken, vraagt bovendien veel tijd en geduld: onze partner werkt volgens de meest klassieke keukentechnieken en laat de fonds uren en urenlang trekken waardoor de bouillon reduceert tot een smaakbom. De ideale basis voor sauzen, stoofgerechten, soepen, risotto...

Onze gevogeltefond bereidt Belfond volgens uniek CRU-recept. Onze koks gaan ermee aan de slag voor onze meeneemgerechten, bv. onze vol au vent, maar je kan de bokaaltjes ook vinden in ons metier ‘Voorraadkast’.

Belfond zorgt voor de smaakvolle fonds.
Van Camp's, partner van de traditionele mosterd en pickles.

Camp’s: traditioneel ingelegde groenten  

De mosterd bij Camp’s wordt nog steeds op traditionele wijze gemaakt.

Met deze mosterd gaat Camp’s dan aan de slag om pickles te maken volgens een traditionele techniek: het inleggen van groenten op azijn. De ‘Belgian pickles à la CRU’ wordt gemaakt met grote stukken bloemkool, zilveruitjes en augurken. Door de azijn, een natuurlijk bewaarmiddel, behouden ze hun volle smaaken blijven ze lekker krokant.