Een fond is eigenlijk een geconcentreerde bouillon en smaakt dan ook veel intenser. Doordat de bouillon urenlang kookt wordt het gereduceerd tot een smaakbom. Het is een ideale basis voor sauzen, stoofgerechten, soepen...   Partner Belfond uit Oosterzele maakt op ambachtelijke manier verschillende fonds voor CRU.

Belfond gebruikt enkel natuurlijke ingrediënten. Geen smaakversterkers, zelfs geen zout of peper. Zo kan je zelf je gerecht naar wens kruiden. Fond maken vraagt bovendien veel tijd: Belfond gebruikt de meest klassieke keukentechnieken en laat de fonds uren en urenlang trekken.

Bij CRU vind je de klassieke fonds: gevogelte, kalf, lam, wild, visfumet (een fumet is een fond die slechts kort gekookt heeft) De demi-glace van kalf is een sterk ingekookte fond die speciaal dient voor verfijnde sauzen.

Met fonds kan je makkelijk spelen en experimenteren.
Hieronder wat inspiratie:

  • Kook onze handgerolde couscous of risottorijst gaar in gevogeltefond
  • Gebruik gevogeltefond voor een vissaus of -soep
  • Sauzen met spek combineren goed met gevogeltefond
  • Kook gebakken stukjes pompoen gaar in gevogeltefond en mix fijn. Lekker als puree bij gevogelte!

Voeg Gevogeltefond CRU 240ml toe aan favorieten
Gevogeltefond CRU 240ml
Gevogeltefond CRU 240ml 240 ml 450/stuk € 18,75 / l
Gevogeltefond CRU 240ml
Voeg Kalfsfond blank 240ml toe aan favorieten
Kalfsfond blank 240ml
Kalfsfond blank 240ml 240 ml 450/stuk € 18,75 / l
Kalfsfond blank 240ml
Voeg Wildfond Belfond 240ml toe aan favorieten
Wildfond Belfond 240ml
Wildfond Belfond 240ml 240 ml 450/stuk € 18,75 / l
Wildfond Belfond 240ml
Voeg Groentefond 240ml toe aan favorieten
Groentefond 240ml
Groentefond 240ml 240 ml 450/stuk € 18,75 / l
Groentefond 240ml
Voeg Demi glace 240ml toe aan favorieten
Demi glace 240ml
Demi glace 240ml 240 ml 550/stuk € 22,92 / l
Demi glace 240ml
Voeg Visfumet 240ml toe aan favorieten
Visfumet 240ml
Visfumet 240ml 240 ml 450/stuk € 18,75 / l
Visfumet 240ml