Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Een fond is eigenlijk een geconcentreerde bouillon en smaakt dan ook veel intenser. Doordat de bouillon urenlang kookt wordt het gereduceerd tot een smaakbom. Het is een ideale basis voor sauzen, stoofgerechten, soepen... Partner Belfond uit Oosterzele maakt op ambachtelijke manier verschillende fonds voor CRU.
Belfond gebruikt enkel natuurlijke ingrediënten. Geen smaakversterkers, zelfs geen zout of peper. Zo kan je zelf je gerecht naar wens kruiden. Fond maken vraagt bovendien veel tijd: Belfond gebruikt de meest klassieke keukentechnieken en laat de fonds uren en urenlang trekken.
Bij CRU vind je de klassieke fonds: gevogelte, kalf, lam, wild, visfumet (een fumet is een fond die slechts kort gekookt heeft) De demi-glace van kalf is een sterk ingekookte fond die speciaal dient voor verfijnde sauzen.
Met fonds kan je makkelijk spelen en experimenteren.
Hieronder wat inspiratie: