Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Een typisch Belgische (Brusselse om precies te zijn) bereiding die heel wat verschillende namen draagt (ook typisch Belgisch).
Soms zegt men gewoon américain, soms gewoon préparé, soms tartaar.
Bij CRU zijn we fier op onze américain préparé.
Daarin komt uitsluitend vlees van onze geliefde blonde runderen aan bod.
Vlees van koeien die graag grazen in de wei.
Puur mager rundvlees dus, dat op koude temperatuur fijn gemalen wordt en daarna opgewerkt met een beetje van onze eigenste CRU huismayonaise.
Daar werden wel de nodige kruiden en specerijen aan toegevoegd, zoals paprika, chili, zwarte peper en zout, worcestersaus en een bijna onopspoorbaar vleugje curry.
Bewaarmiddelen, kleurstoffen of stabilisatoren komen er totaal niet aan te pas.
Vleesliefhebbers die snel een maaltijd willen op tafel toveren, dienen dus niet te twijfelen.
Een portie américain préparé op een koud bord leggen, met daarbij misschien wat fijn gehakte ui, een paar augurkjes en een paar kappertjes.
Er hoort ook wat kraakverse groene kropsla bij en een berg verse frieten, zo hoog als de Koekelberg.