Américain Préparé

Een typisch Belgische (Brusselse om precies te zijn) bereiding die heel wat verschillende namen draagt (ook typisch Belgisch).
Soms zegt men gewoon américain, soms gewoon préparé, soms tartaar.

Américain préparé van bij CRU.

Wat is het verschil?           

  • Américain is gemaakt met enkel zuiver gemalen rauw rundvlees en mayonaise.
  • Préparé tout court is ook gemalen rauw vlees, maar er kan ook ander vlees dan rund in verwerkt worden.
  • Tartaar is de oorspronkelijk Franse versie van onze américain, maar hierbij wordt geen mayonaise gebruikt.   

Bij CRU zijn we fier op onze américain préparé.
Daarin komt uitsluitend vlees van onze geliefde blonde runderen aan bod.  
Vlees van koeien die graag grazen in de wei.

Puur mager rundvlees dus, dat op koude temperatuur fijn gemalen wordt en daarna opgewerkt met een beetje van onze eigenste CRU huismayonaise.
Daar werden wel de nodige kruiden en specerijen aan toegevoegd, zoals paprika, chili, zwarte peper en zout, worcestersaus en een bijna onopspoorbaar vleugje curry.
Bewaarmiddelen, kleurstoffen of stabilisatoren komen er totaal niet aan te pas.      

Vleesliefhebbers die snel een maaltijd willen op tafel toveren, dienen dus niet te twijfelen.
Een portie américain préparé op een koud bord leggen, met daarbij misschien wat fijn gehakte ui, een paar augurkjes en een paar kappertjes.
Er hoort ook wat kraakverse groene kropsla bij en een berg verse frieten, zo hoog als de Koekelberg. 

Voeg Préparé rund toe aan favorieten
Préparé rund
Préparé rund 2100/kg € 21,00 / kg
Préparé rund