Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
De traditionele conserverie Jean de luz, gelegen aan de Baskische kust, conserveert ventresca (tonijn) en sardines op ambachtelijke manier.
Ventresca is zacht visvlees van de buik van de tonijn en is uitzonderlijk fijn van smaak: het is het meest malse en sappigste deel van de vis en het bevat veel omega 3-vetzuren. Jean de Luz conserveert dit buikspek samen met kwaliteitsvolle Spaanse extra vierge olijfolie in bokalen.
Ventresca is lekker in een salade of als hapje op een licht gegrild sneetje stokbrood met olijfolie. Of maak een gepimpte versie van de klassieke perzik-tonijn.
Verse sardines worden aangekocht op de veiling van St Jean de Luz-Ciboure waarna onze partner ze conserveert volgens de traditionele methode: eerst gezouten en daarna gedroogd.
Vervolgens gaan de sardines samen met extra vierge olijfolie en citroen in glazen bokalen zodat ze al hun smaak behouden. De subtiele toets van citroen past perfect bij de karaktervolle sardientjes.
Lekker in een salade of als hapje op een licht gegrild sneetje stokbrood met olijfolie.