Onze Jamón de Trevélez komt uit het hart van de Spaanse regio Alpujarras, in het dorpje Trevélez vlakbij Granada.
Het familiebedrijf ‘Antonio Álvarez Jamones’ maakt er op ambachtelijke wijze gedroogde ham.
Ze voegen enkel zeezout toe en de rest is te danken aan een langzame rijping in de unieke berglucht.   

Gebouw waar de Jamón de Trevélez wordt gedroogd.

Voor het vlees gaat onze partner persoonlijk langs bij de varkensboeren waarmee hij samenwerkt.
Hij volgt de voeding en levensstijl van de dieren mee op, en op basis van kwaliteit maakt hij een selectie voor zijn hammen. 

Eerst worden de verse hammen op een traditionele manier gezouten met natuurlijk zeezout.
Verder wordt er niets aan het vlees toegevoegd.
De hammen worden vervolgens een drietal maanden gedroogd onder gecontroleerde temperatuur en luchtvochtigheid. 

Hammen die hangen te drogen.
Hammen die worden gezouten.

Vanaf de vierde maand worden de hammen blootgesteld aan het unieke klimaat van het dorpje.
Het gebouw waarin de hammen drogen is optimaal gelegen en heeft geen ramen in de vensters, waardoor de lucht door het hele gebouw kan waaien.

De smaak van de hammen is volledig te danken aan de  warme, zwoele zomerwind en de koude winterlucht.
Want het dorpje Trevélez ligt op 1.750 meter hoogte in het hart van het natuurgebied Sierra Nevada, wat door UNESCO werd uitgeroepen als biosfeerreservaat. 

Het totale pekel- en rijpingsproces duurt 17 tot 30 maanden.
Tijdens die periode komen alle aroma’s en smaken volledig naar boven.
De combinatie van kwaliteitsvol vlees, geen toevoegingen buiten zeezout en het bergklimaat resulteert in een unieke Jamón de Trevélez met een intense, maar toch zachte smaak

Voeg Jamón de Trevélez op poot 23m toe aan favorieten
Jamón de Trevélez op poot 23m
Jamón de Trevélez op poot 23m ± 8.8 kg 4900/kg € 49,00 / kg
Jamón de Trevélez op poot 23m
Voeg Handgesneden Trevélez toe aan favorieten
Handgesneden Trevélez
Handgesneden Trevélez ± 100 gr 10200/kg € 102,00 / kg
Handgesneden Trevélez