Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Onze beenhouwers starten ’s ochtends al voor de opening van de CRU-markt. Zo hebben ze voldoende tijd om al hun bereidingen te maken en hun verkoopstoog in orde te zetten.
Van al die huisgemaakte bereidingen en versnijdingen is het gehakt er eentje... al klopt dat niet helemaal. Gehakt vormt de basis van heel wat bereidingen in de beenhouwerij: van zuiver gehakt tot gedraaide venkelworsten en alles ertussenin.
Startend met rund -of kalfsvlees, Belgasconne varkensvlees of lamsvlees gaan de beenhouwers aan de slag om heel wat gehaktbereidingen te maken.
Afhankelijk van de bereiding gebruiken ze ander vlees om te malen. Het gemengd gehakt bestaat bijvoorbeeld voor de helft uit rundvlees en voor de andere helft uit Belgasconne varkensvlees, terwijl voor het ander gehakt slechts één specifieke vleessoort gebruikt wordt.
Bij het malen zorgen de beenhouwers ervoor dat het gehakt niet te fijn gemalen is, zo herken je nog altijd een vleesstructuur en kan je het nog gebruiken voor elke bereiding.
Voor onze huisbereide americain préparé gebruiken we het pure rundvlees van de Blonde d’Aquitaine.
Mals en mager vlees met een dieprode kleur dat vermalen wordt tot gehakt en vervolgens met huisgemaakte préparésaus en mayonaise wordt gemengd tot de préparé zoals je hem op de markt vindt.
De venkelworsten worden dan weer gemaakt op basis van zuiver Belgasconne varkensvlees.
Aan dit varkensgehakt wordt nog venkelzaad toegevoegd voor een licht zoete anijssmaak.
Wanneer alles goed gemengd is, draaien onze beenhouwers er worsten van.
Zalig voor op de bbq!
Angusburgers, heerlijk tussen een CRU sandwich!
Het vlees is afkomstig van de Aberdeen black Angus, een zwart runderras gekend voor goed gemarmerd en mals vlees met een stevige smaak.
Onze beenhouwers maken er eerst gehakt van en dan burgers.
Ook de bereidingen van onze koks zijn gemaakt met het CRU-gehakt.
Zo worden de gehaktballetjes voor de balletjes in tomatensaus gerold van het gehakt op basis van het Belgasconne varkensvlees.
Ook voor de balletjes in de vol-au-vent of vis-au-vent wordt hetzelfde CRU-gehakt gebruikt.
Kortom, we zijn zo trots op het authentieke gehakt van puur varkens-, rund-, of lamsvlees