Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Op een boogscheut van de Italiaanse Alpen en het Comomeer ligt het huis Marco d’Oggiono. Het kleinschalig familiebedrijf maakt nog met evenveel passie als vroeger Italiaanse charcuterie.
In 1945 begonnen Luigi en zijn vrouw Angela – net zoals vele anderen in de regio Brianza - Italiaanse charcuterie te maken. Ook hun kinderen, Dionigi, Agnese en Julia, betrokken ze in hun levenswerk. Enkele jaren geleden hebben de drie kinderen de fakkel overgenomen. Omdat ze belang hechten aan authenticiteit en ambacht, kiezen ze er bewust voor om het familiebedrijf klein te houden.
Het huis Marco d’Oggiono - gelegen in het stadje Oggiono en een verwijzing naar een grote schilder – maakt nog met evenveel passie als vroeger Italiaanse charcuterie. Dankzij het unieke klimaat en natuurlijk zout uit Puglia hebben de vleeswaren een elegante en herkenbare smaak.
Maak kennis met vijf fijne Italiaanse producten:
Marco d’Oggiono masseert zijn verse coppa’s heel zacht met het natuurlijk zout uit Puglia.
Het vlees is in een natuurlijke darm gewikkeld, met koorden opgebonden en vervolgens minstens zestig dagen gerijpt.
De salami Spianata piccante is gemaakt van het heupstuk van de superieure Marco d’Oggiono verse hammen. Het is een specialiteit uit het Zuiden van Italië maar Marco d’Oggiono heeft hier zowat zijn “eigen versie” gemaakt.
Het verse vlees werd niet te grof gemalen en verrijkt met specerijen zoals chilipeper en paprika waardoor hij zijn natuurlijk rode kleur verkrijgt. Spianata is altijd gevormd tot een rechthoekige platte balkvorm. Hij geniet van een frisse, pikante smaak zonder look.
Deze verfijnde, fijne salami wordt gemaakt volgens een oud recept uit de regio.
Het varkensvlees wordt gemengd met typische kruiden en zeezout uit Puglia.
Je proeft een zachte, intense smaak met subtiele looktoets.
Gota of guanciale wordt manueel gemasseerd met zout, zwarte peper en typisch Toscaanse kruiden. Gota is vrij vet en leunt sterk aan bij lardo en is dus uitermate geschikt in de warme keuken.
Tijdens het opwarmen smelt het vet weg en geeft een aangename meerwaarde aan sauzen, pasta en andere warme gerechten.
Pancetta is de varkensbuik die natuurlijk wordt gezouten met zout uit Puglia, zacht gekruid en traag gerijpt in de Alpen van Lombardije.
Zeer zachte smaak.