Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Je hebt hem wellicht al geproefd, ons heerlijk CRU-appelsap!
Met de appels van dit seizoen zijn we er in geslaagd om opnieuw een heerlijk appelsap samen te stellen.
Ons appelsap in fles is gemaakt van laagstamappels, deze zijn iets recentere rassen en doorgaans zoeter.
Appelsap als aperitief, geserveerd in een hoog bol glas, om in kleine slokjes van te nippen… Ons appelsap Rosine is eentje om echt van te genieten, net zoals een goede fles wijn. Appelsap Rosine is zeer aromatisch en je proeft zo de puurheid van de appels. Omdat het sap zo puur is, is het ideaal als alcoholvrij aperitief.
Tijdens onze zoektocht naar de ideale samenstelling voor ons CRU-appelsap kwamen we samen met partner Karel Vaes uit op iets helemaal anders: sap van enkel appels van het ras Franse rennet.Bij zo’n oude appelsoort zijn de zuren iets meer aanwezig en tegelijk mooi in balans met de suikers. De Franse rennetappel is een van de oudste rassen van de rennetfamilie.
Partner Karel Vaes teelt dit ras in het natuurreservaat De Knoppel in Mettekoven, tussen Borgloon en Sint-Truiden. De appels worden pas geplukt als ze boomrijp zijn.
Om de aroma’s van het appelsap mooi tot uiting te laten komen, drink je het sap best op keldertemperatuur (12 °C). Serveer in een wijnglas en geniet…
Goed om te weten: eenmaal geopend, is het appelsap nog 4 dagen houdbaar. Bewaar in de koelkast en haal het er een uurtje voor het serveren uit.
Het CRU-appelsap in 3L-dozen is een combinatie van 50% hoog- en 50% laagstamappels. De appels zijn afkomstig uit de boomgaarden van Hellingenfort, op de flanken van de Haspengouwse Herkvallei.
De hoogstamappels komen van oudere, vergeten appelrassen. Hier zijn meer zuren aanwezig maar tegelijk mooi in balans met de suikers. Zoals eerder vermeld zijn laagstamappels eerder zoeter. Deze twee appelsoorten worden perfect uitgebalanceerd in deze appelsap.
Na het plukken en wassen van de vers geoogste appels worden ze onmiddellijk geperst tot sap door Fructus. Het resultaat is 100% puur natuurlijk sap, zonder toevoegingen van additieven of suikers.