Zomerse pastasalade

Recept: zomerse pastasalade.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g linguine pasta van Paolo Petrilli    
  • 4 el olijfolie   
  • 100 g tomaten volle grond 
  • 1 bussel rucola    
  • 150 g Parmigiano Reggiano    
  • 400 g pancetta of gerookte zalm Label Rouge    
  • Zwarte peper    

Aan de slag:

  1. Kook de linguine al dente. Giet af en spoel kort onder koud stromend water.    
     
  2. Meng de gekookte pasta met de olijfolie in een grote kom.    
     
  3. Snij de tomaten in fijne reepjes en meng samen met de rucola onder de pasta. Kruid met peper van de molen.    
     
  4. Schik de pasta op een groot bord. Werk af met geschaafde Parmigiano Reggiano en sneetjes pancetta of gerookte zalm.      
     
  5. De kaas, pancetta en zalm smaken al redelijk zout, dus het is niet nodig om extra zout toe te voegen.    

 

Variatietip:
Snij enkele radijzen in fijne plakjes en voeg toe als afwerking.
Radijzen geven een pittige, frisse en kleurrijke toets aan je gerecht.