Recept: zomerse pastasalade.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g linguine pasta van Paolo Petrilli    
  • 4 el olijfolie   
  • 100 g tomaten volle grond 
  • 1 bussel rucola    
  • 150 g Parmigiano Reggiano    
  • 400 g pancetta of gerookte zalm Label Rouge    
  • Zwarte peper    

Aan de slag:

  1. Kook de linguine al dente. Giet af en spoel kort onder koud stromend water.    
     
  2. Meng de gekookte pasta met de olijfolie in een grote kom.    
     
  3. Snij de tomaten in fijne reepjes en meng samen met de rucola onder de pasta. Kruid met peper van de molen.    
     
  4. Schik de pasta op een groot bord. Werk af met geschaafde Parmigiano Reggiano en sneetjes pancetta of gerookte zalm.      
     
  5. De kaas, pancetta en zalm smaken al redelijk zout, dus het is niet nodig om extra zout toe te voegen.    

 

Variatietip:
Snij enkele radijzen in fijne plakjes en voeg toe als afwerking.
Radijzen geven een pittige, frisse en kleurrijke toets aan je gerecht. 

Ingrediënten

Voeg Linguine - Paolo Petrilli - 500g toe aan favorieten
Linguine - Paolo Petrilli - 500g
Linguine - Paolo Petrilli - 500g 500 gr 600/stuk € 12,00 / kg
Linguine - Paolo Petrilli - 500g
Voeg Parmigiano Reggiano Cravero toe aan favorieten
Parmigiano Reggiano Cravero
Parmigiano Reggiano Cravero 4580/kg € 45,80 / kg
Parmigiano Reggiano Cravero
Voeg Pancetta D'Oggiono toe aan favorieten
Pancetta D'Oggiono
Pancetta D'Oggiono 4600/kg € 46,00 / kg
Pancetta D'Oggiono
Voeg Parmigiano schilfers toe aan favorieten
Parmigiano schilfers
Parmigiano schilfers ± 80 gr 4650/kg € 46,50 / kg
Parmigiano schilfers
Voeg Pancetta D'Oggiono toe aan favorieten
Pancetta D'Oggiono
Pancetta D'Oggiono 4600/kg € 46,00 / kg
Pancetta D'Oggiono
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 720/stuk € 11,08 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g