Wortelsalade met geroosterde kikkererwten en geitenkaas

Wortelsalade met geroosterde kikkererwten en geitenkaas.

Ingrediënten:

  • 1 pot kikkererwten
  • Olijfolie
  • Fleur de sel
  • Gerookt paprika poeder
  • 1 teentje look
  • 1 bussel wortelen.
  • Aurélie geitenkaas
  • Verse peterselie

Voor de dressing:

  • Tahin
  • Citroen
  • 1 teentje look
  • Olijfolie
  • Peper
  • Fleur de sel

Aan de slag:

  1. Laat een pot kikkererwten uitlekken en meng met olijfolie, fleur de sel, gerookt paprikapoeder en het teentje look.
     
  2. Rooster de kikkererwten op een bakplaat in de oven gedurende 20 à 25 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.Meng ze tusesndoor eens door elkaar.
     
  3. Verwijder na het roosteren het teentje look en snijd fijn.
     
  4. Schaaf dunne linten van de wortelen.
     
  5. Meng de wortellinten met de kikkererwten en verkruimel de geitenkaas Aurelie er over.
     
  6. Werk af met de tahin dressing en de fijngeesneden verse peterselie
     

Dressing:

  1. Meng 3 eetlepels tahin met het sap van een citroen, 1 fijngesneden teentje knoflook en 150 ml Griekse olijfolie. 
     
  2. Mix glad en kruid naar smaak met peper en fleur de sel.