Wittewijnsaus

Perfect bij vis


Visfumet van Belfond, verkijgbaar bij CRU.

Ingrediënten: 

  • 1 fijngesneden ui
  • Hoeveboter
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 ml witte wijn
  • 1 potje Belfond-visfumet
  • 200 ml Baliehof-room
  • Peper
  • Zout
  • Citroensap

Aan de slag: 

  1. Fruit 1 fijngesneden ui aan in wat hoeveboter met 2 takjes tijm en 2 blaadjes laurier.
     
  2. Voeg 200 ml witte wijn toe en laat zo’n 1/3e inkoken.
     
  3. Voeg 1 potje Belfond-visfumet en 200 ml Baliehof-room toe en laat verder inkoken.
     
  4. Zeef de saus en kruid af naar smaak met peper en zout en wat citroensap.