Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Dag | Openingsuren Markt | Openingsuren Cuit |
---|---|---|
maandag |
|
|
dinsdag |
|
|
woensdag |
|
|
donderdag |
|
|
vrijdag |
|
|
zaterdag |
|
|
zondag |
|
|
Hieronder geven we je enkele richtlijnen om wild te bereiden.
De tijden zijn gebaseerd op een gemiddeld stuk wild.
Afhankelijk van het gewicht van het vlees, type oven, etc. kunnen de gaartijden verschillen.
Gebruik een vleesthermometer om de precieze gaarheid van het vlees te meten.
De kerntemperaturen die worden vermeld, zijn de aangewezen temperaturen voor een optimaal resultaat van het CRU-product.
Groot wild
Voeding:
Jonge zaden, naaldhout, klavers, grassen, veldvruchten, eikels, beukennootjes,
bessen, mos, heide en boomschors.
Smaak:
Mager vlees met een uitgesproken wildsmaak, grof van structuur en donkerrood van kleur.
Kerntemperatuur: rosé 55 °C
Groot wild
Voeding:
Maïs, erwten, bonen, granen, eikels, kastanjes, fruit, klavers, grassen, kruiden, knollen, regenwormen, insectenlarven, knaagdieren.
Smaak:
Vlees met een relatief hoogvetgehalte, door de diverse voeding heeft het vlees een uitgesproken wildsmaak, donker vlees.
Kerntemperatuur: rosé 62 °C
Klein wild
Voeding:
Grassen, kruiden, knoppen, zaden, twijgen, wortels, bieten, granen, jonge schors, paddenstoelen, appels, bessen.
Smaak:
Mals vlees met een krachtige wildsmaak, roodbruin van kleur.
Kerntemperatuur: rosé 55 °C
Klein wild
Voeding:
Klaver, wilde kruiden, zaden, bessen, oogstresten, kolen
Smaak:
Compact en mals vlees met een uitgesproken wildsmaak
Kerntemperatuur: rosé 55 °C
Klein wild
Voeding:
Grassen, granen, maïs, zaden, bessen, kruiden, knoppen, insecten
Smaak:
Fijne aromatische smaak
Kerntemperatuur: 70 °C
Groot wild
Voeding:
Jonge zaden, kruiden, knopjes van loofbomen, malse jonge blaadjes... een echte fijnproever en dat vind je ook terug in de smaak van het vlees.
Smaak:
Mager vlees met een zachte, maar wel zeer aromatische wildsmaak. Een fi jne draad, relatief licht van kleur.
Kerntemperatuur: rosé 55 °C