Om vis perfect klaar te maken op de BBQ, hou je één basisregel in het achterhoofd: vaste vis is troef! Bovendien is vis op de BBQ makkelijk, snel en vraagt het weinig voorbereiding!

Enkele CRU-toppers voor op de BBQ:

Zalm, 2 keer anders

Bij CRU vind je 2 x verrassende stukken zalm terug voor op de BBQ: in moten of filet.
Waarom is zalm één van de meest populaire vissoorten op de BBQ?
Deze vis kan de vlammen goed opvangen en blijft stevig, zonder z’n smaak te verliezen.

Kreeft

Wist je dat ook kreeft perfect op de BBQ kan?
Bij CRU vind je halve Canadese & Oosterschelde kreeften, kort voorgegaard in een court-bouillon.

  • Bedek de kreeft met gezouten hoeveboter.
  • Grill zacht met de pantserzijde naar beneden, niet omdraaien is de boodschap.
  • Is de boter gesmolten? Dan kan het smulwerk beginnen!
Vis in z’n geheel

Een gegarandeerde eyecatcher van je feestmaal: een volledige vis op de BBQ.
Onder andere zeebaars of goudbrasem zijn hier perfect geschikt voor.

Grill de vissen slechts éénmaal aan iedere zijde op een middelhoog vuur.
Zo is er minder risico op schade aan het vel en blijft het vocht mooi binnenin de vis.

Vis op een spies

Kan je niet kiezen?
Ga zelf aan de slag en ga voor verschillende combinaties waar je zin in hebt en steek deze op een spiesje.

Ook hier kies je het best voor stevige stukken vis zoals leng, zeewolf of zalm.
Geef ze een extra touch door bijvoorbeeld koningsgarnalen of coquilles toe te voegen.

Ook op onze markt vind je visspiesjes terug met de 3 favoriete BBQ-vissoorten van onze visexpert Andy: lenghaas, zeeduivel en zalmfilet. De 3 smaken vullen elkaar mooi aan qua textuur en smaak.
De vissen worden gemarineerd in een huisgemaakte marinade.