Venkel met ansjovisdip

Venkel ansjovis dip

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 2 venkels
  • 100 g boquerones 
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 gehalveerde teentjes look
  • Een handvol bladpeterselie
  • Olijfolie
  • Peper

 

Aan de slag: 

  1.  Snij de venkel doormidden, verwijder het harde onderste deel en de steeltjes bovenaan.
     
  2. Halveer elke helft nog eens en net zoals bij een ui kan je de rokken nu uit elkaar halen.
     
  3. Bestrijk met olijfolie en gril op de barbecue totdat de venkel beetgaar is. 
     
  4. Voor de dipsaus mix je 100 g boquerones natuur (ansjovis), 1 eetlepel kappertjes, 2 gehalveerde teentjes look, een handvol bladpeterselie, 3 eetlepels olijfolie en enkele draaien van de pepermolen. En dan dippen maar!