Venkel ansjovis dip

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 2 venkels
  • 100 g boquerones 
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 gehalveerde teentjes look
  • Een handvol bladpeterselie
  • Olijfolie
  • Peper

 

Aan de slag: 

  1.  Snij de venkel doormidden, verwijder het harde onderste deel en de steeltjes bovenaan.
     
  2. Halveer elke helft nog eens en net zoals bij een ui kan je de rokken nu uit elkaar halen.
     
  3. Bestrijk met olijfolie en gril op de barbecue totdat de venkel beetgaar is. 
     
  4. Voor de dipsaus mix je 100 g boquerones natuur (ansjovis), 1 eetlepel kappertjes, 2 gehalveerde teentjes look, een handvol bladpeterselie, 3 eetlepels olijfolie en enkele draaien van de pepermolen. En dan dippen maar! 

Ingrediënten

Voeg Venkel toe aan favorieten
Venkel
Venkel ± 360 gr 790/kg € 7,90 / kg
Venkel
Voeg Boquerones met kruiden toe aan favorieten
Boquerones met kruiden
Boquerones met kruiden ± 10 gr 8150/kg € 81,50 / kg
Boquerones met kruiden
Voeg Kappertjes- Capperi di Salina toe aan favorieten
Kappertjes- Capperi di Salina
Kappertjes- Capperi di Salina 150 gr 620/stuk € 41,33 / kg
Kappertjes- Capperi di Salina
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 240/stuk € 4,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Messiniako extra virgin olijfolie 500ml toe aan favorieten
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml 500 ml 1650/stuk € 33,00 / l
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 720/stuk € 11,08 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g