Trio van oesters

Recept: Trio van oesters

Ingrediënten voor 4 personenen: 

  • 12 oesters David Hervé Royale N°3 (3 per persoon)
  • 1 potje Pipaillon venkelpickles
  • 1 potje zure room
  • Enkele druppeltjes Aceto balsamico tradizionale DOP 12j (tip: gebruik het flesje nadien voor andere doeleinden, bv. bij fruit, ijs, of andere hartige bereidingen)
  • Rode ui
  • Rodewijnazijn

Aan de slag: 

Oester natuur:

  1. Serveer puur op zichzelf met naar keuze verse zwarte peper of citroen.
     

Oester met venkelpickles:

  1. Snij de venkelpickles in kleinere sliertjes en klop de zure room op met peper en zout (steek in een spuitzak).
     
  2. Werk de oester af met enkele sliertjes venkelpickles en een toefje zure room.
     

Oester met 12 jaar oude Balsamico-azijn:

  1. Maak van de rode ui heel fijne sliertjes met behulp van een mandoline en laat die eventjes rusten in rodewijnazijn.
     
  2. Werk de oester af met enkele druppeltjes Balsamico en enkele sliertjes rode ui.
     

Serveer de oesters op een schaal met grof zout.
 

Geïnspireerd door Lady chef Sofie Dumont >