Tomaat met tonijn

Recept: tomaat met tonijn

Ingrediënten voor  4 personen: 

  • 4 grote tomaten of 8 kleine tomaten
  • 4 eitjes van Heidi’s hoeve-eieren
  • 2 blikken tonijn in olie - Atún claro
  • ½ bokaaltje kappertjes – Capperi di Salina
  • 3 eetl. Cru-mayonaise
  • 1 bussel peterselie
  • 1 bussel pijpajuin
  • 1 citroen
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper

Aan de slag: 

  1. Snij de bovenkant van de tomaten en hol uit.
     
  2. Kook de eitjes tot ze hardgekookt zijn (10 min.).
     
  3. Snipper de peterselie en pijpajuin fijn.
     
  4. Laat de kappertjes kort weken in wat water en spoel ze nadien goed onder de kraan.
     
  5. Meng in een kom de tonijn met de mayonaise, sap van de citroen, de kappertjes, de fijngehakte peterselie en pijpajuin en prak er de hardgekookte eitjes onder.
    Kruid naar smaak met de peper en fleur de sel.
     
  6.  Vul de tomaten met het tonijnmengsel.

 

Tip: 

Lekker met de Cru-frietjes, baguette of geroosterde aardappeltjes en slamix.