Toast champignon met coquilles

Recept: toast champignon met coquilles.

Ingrediënten

  • Belgisch tarwe wit
  • 1 sjalot
  • 2 Sint-Jakobsnoten per toast
  • Wilde boschampignons (150 g per toast)
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • Zeezout 
  • Blauwe kreeftenolie Île de Groix
  • Hoeveboter

Aan de slag:

  1. Rooster het brood in hoeveboter in de pan (lekkerste resultaat)
     
  2. Warm de bakpan met hoeveboter en bak er de sjalot in aan.
     
  3. Voeg er de champignons bij, bak kort aan, verlaag het vuur en laat gaar stoven.
    Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen en voeg 1 teentje fijn versneden en geplette knoflook toe.
    Werk de champignons af met de hoeveboter in de pan.
     
  4. Bak de coquilles kort (1 à 2 min aan elke kant) in de pan in boter & enkele druppels blauwe kreeftenolie en kruid met peper & zout (vanbinnen dienen ze glazig te blijven).
    Kreeftenolie heeft een rijke, umami-smaak die perfect samengaat met de delicate, zoete smaak van coquilles.
     
  5. Dresseer de snede brood op het bord en werk af met de coquille, de champignonstoof en enkele blaadjes peterselie.