Tips om van Mont d’Or te genieten

Op onze markt vind je Mont d’Or zowel in een kleine (400 g) als grote doos (3 kg).
Van de grote versie kunnen we voor jou makkelijk een spie op maat snijden, bijvoorbeeld voor een kaasschotel of om te gebruiken voor kaasfondue.
De kleine doosjes zijn dan weer ideaal om in hun geheel in de oven of op de barbecue te laten smelten.

 

Mont d'Or van bij CRU.

Ingrediënten

  • Mont d'Or klein
  • 2 teentjes look
  • Witte wijn

Om te dippen:

  • Witloof
  • Baguette
  • Bloemkool
  • Gekookte aardappelen
  • Komkommer pickles
  • Charcuterie

 

Aan de slag:

  1. Maak met een mes enkele inkepingen in de kaas en vul met twee teentjes look.
     
  2. Giet wat witte wijn op de kaas totdat de korst bedekt is en zet dan de kaas (in de houten vorm) in de oven gedurende 30 minuten op 180 °C of op de barbecue totdat de korst goudgeel kleurt.
     
  3. Eenmaal gesmolten, is het tijd om te dippen: witloof, baguette, bloemkool, gekookte aardappelen, augurken, charcuterie…

 

Wijntip: 

  • Sylvaner le mouton bleu van Vins Mann