Tips met kaviaar

Osietra
  • Van de Russische steur.
  • De eitjes worden pas na 8 à 10 jaar geoogst.
  • Smaak: aangenaam mondgevoel met ziltige en typische nootachtige smaak gevolgd door minerale toetsen.
Platinum
  • Kruising tussen Siberische en Russische steur.
  • De eitjes worden pas na minstens 7 à 8 jaar geoogst.
  • Smaak: stevige eitjes met ziltige, romige smaak en een subtiele nootachtige toetsen.
Beluga
  • Van de Beluga steur.
  • De eitjes worden geoogst na minstens 18 jaar.
  • Smaak: delicate ziltige smaak gevolgd door rijke, licht boterachtige en romige toetsen met een ongelooflijke verfijnde nasmaak.

Tips:

  • Bewaar de kaviaar in de frigo
  • Serveer gekoeld. Wil je het toch bij een warm gerecht geven? Serveer dan op een apart schaaltje.
  • Vermijd zilverwerk om kaviaar te serveren, dat heeft invloed op de smaak.
  • Eenvoud is troef. Wil je toch combineren?
    Hou het simpel zoals een stukje licht geroosterd brood of een torta, gerookte zalm en zure room.
  • Om te drinken kies je best iets fris, zoals een glas champagne of een frisse witte wijn.

 

Wistjedatjes

  • Van zodra de eitjes uit de vis worden gehaald,
    duurt het max 20 min. voor onze partner de eitjes heeft ingeblikt.
  • Kaviaar wordt vaak geproefd op het kuiltje tussen je duim en wijsvinger. Waarom? Het is de ideale plaats om de geur te ervaren, de kaviaar neemt op die manier lichtjes je lichaamstemperatuur aan en het is de enige plek van je lichaam dat niet zweet.