Tips met Canarische bananen

Canarische bananen van bij CRU.

Als ontbijt

Ingrediënten:

  • Volle yoghurt van Baliehof
  • Bananen
  • Granola

Aan de slag:

  1. Vul een kommetje met de volle yoghurt van Baliehof en schijfjes banaan.
     
  2. Werk af met de granola van onze bakkers.

 

Bananenmilkshake

Ingrediënten: 

  • 1 banaan
  • 250 ml volle melk van Baliehof
  • 1 bolletje vanille- of chocolade-ijs van Jitsk

Aan de slag:

  1. Mix per portie 1 rijpe grote banaan met 250 ml volle Baliehof-melk en een bolletje vanille- of chocolade-ijs van Jitsk tot een homogeen mengsel.

Banaan met chocopasta en amandelen

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • chocopasta van Jitsk
  • Gepelde amandelen

Aan de slag: 

  1. Neem een banaan en maak in de lengte een inkeping.
     
  2. Vul met de chocopasta van Jitsk.
     
  3. Hak een handje gepelde amandelen grof en strooi over de banaan.

Toast met banaan en chocopasta

Ingrediënten: 

  • Tarwe CRU-brood
  • Chocopasta van Jitsk
  • 1 Banaan

Aan de slag:

  1. Besmeer twee sneden CRU-brood met chocopasta en leg er schijfjes banaan op.
     
  2. Leg de boterhammen op elkaar en gril ze in een croque monsieurmachine totdat ze goudbruin kleuren.
     
  3. Snij ze diagonaal in twee en serveer.

Op de BBQ

Ingrediënten: 

  • 1 banaan
  • Melk of pure chocolade van Jitsk
  • Rum
  • 1 bolletje vanille- of chocolade-ijs van Jitsk

Aan de slag: 

  1. Snij een banaan in de lengte in twee maar niet helemaal door.
     
  2. Verdeel stukjes chocolade in de opengesneden banaan.
     
  3. Geen kinderen in de buurt? Voeg een scheutje rum toe.
     
  4. Plooi dicht.
     
  5. Leg dit een 15-tal minuutjes op de barbecue (kan rechtstreeks in de schil of in aluminiumfolie).
     
  6. Serveer met een bolletje ijs voor een frisse toets!