Tagliata

Italiaanse eenvoud


Feestelijk recept: tagliata

Ingrediënten: 

  • 700g entrecôte
  • Ladopetra olijfolie
  • Sioen hoeveboter
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel
  • 80g waterkers of slamix
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 100g Parmigiano schilfers
  • Balsabamo

Wijntip: Barbadelo adegas terrae

Aan de slag: 

  1. Haal 700 g entrecôte naar keuze een uurtje voordien uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen en dep droog.
     
  2. Kleur langs alle kanten aan in een pan met een scheutje Ladopetraolijfolie en Sioen-hoeveboter, kruid met peper en zout.
     
  3. Laat nadien verder garen in de oven en overgiet regelmatig met braadvocht.
     
  4. Dresseer ondertussen de borden met 80 g waterkers (pittiger) of slamix en daarop 1 potje fijngehakte zongedroogde tomaten en 100 g Parmigiano Reggiano-schilfers.
     
  5. Besprenkel met wat Balsabamo en olijfolie en werk af met een draai van de zwarte-pepermolen.