Stoofpotje met zalm

Recept: stoofpotje met zalm.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 800 g à 1 kg zalmfilet zonder vel
  • 500 g wortelen
  • 250 g knolselder
  • 2 preistengels
  • Optioneel: milde paddenstoelen, venkel, ...
  • 1 ui (gemiddelde grootte)
  • 500 ml visfond Belfond
  • 200 ml room Baliehof
  • Scheut witte wijn
  • Sioen-hoeveboter
  • 1 eetl. gehakte tuinkruiden volgens beschikbaarheid

Aan de slag: 

  1. Snij de groentjes in julienne (dit kan perfect op voorhand).
     
  2. Snij de ui fijn en stoof aan in boter tot wanneer glazig.
     
  3. Blus met de scheut witte wijn en laat de alcohol verdampen.
     
  4. Voeg de visfond toe en laat het geheel tot ongeveer de helft inkoken.
     
  5. Voeg de gesneden groenten toe aan de visfond. Laat het geheel zacht sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
     
  6. Snij de zalmfilets in blokjes van ± 3 cm.
     
  7. Voeg ten slotte de blokjes zalm toe aan de saus en laat ze rustig gaar worden. Zet de pot van het vuur.
     
  8. Dresseer de vis al in diepe borden.
     
  9. Voeg de room toe aan de fond en meng voorzichtig onder elkaar met de fijngehakte tuinkruiden, peper en zout.
     
  10. Overgiet de zalm in de borden met de groenten en de saus.
     

Tip:
Je kan het gerecht naar keuze afwerken met een krokantje van chorizo Iberico of wat frisse waterkers.
Combineer met aardappelpuree, gekookte aardappelen, kroketjes of brood.