Spaghetti met chorizo, geitenkaas en tomaten

Recept: spaghetti met chorizo, geitenkaas en tomaten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g verse spaghetti van Pastati 
  • 125 g chorizo Ibérico Bellota 
  • 2 eetl. olijfolie 
  • 400 g Pomodori Pelati 
  • 75 g geitenkaas zoals bv. Aurélie van Karditsel 
  • 2 uien 
  • groene kruiden of sla ter afwerking (bv. peterselie, waterkers, rucola, ...) 
  • peper en zout

Aan de slag: 

  1. Kook de spaghetti van Pastati een 3-tal minuutjes in licht gezouten water. 
     
  2. Snipper de uien, verwijder het velletje van de chorizo en snij die in fijne blokjes. 
     
  3. Verhit 2 eetl. Ladopetra-olijfolie in een pan en bak de ui en chorizo een 4-tal min. 
     
  4. Voeg de Pomodori Pelati toe en laat opwarmen. Houd warm op laag vuur. 
     
  5. Kruid de saus naar smaak met peper en zout. 
     
  6. Giet de spaghetti af en meng met de tomatensaus. 
     
  7. Verkruimel de geitenkaas. 
     
  8. Werk het geheel af met de verbrokkelde geitenkaas en wat frisse groene kruiden of sla. 

   

Wat drinken?
CRU speciaal blond