Snelle ovenschotel met seizoensgroenten en zwarte pens

Recept: snelle ovenschotel met seizoensgroenten en zwarte pens

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 zwarte pensen
  • 1 appel
  • 200 g knolselder
  • 200 g pompoen
  • 200 g wortel
  • 200 g pastinaak
  • 200 g aardappelen
  • 15 g rietsuiker
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Aan de slag:

  1.  Verwarm de oven voor op 220 °C.
     
  2. Snij de groenten en de aardappelen in stukken van 2 à 3 cm.
     
  3. Meng met een scheutje olijfolie en peper en zout.
     
  4. Doe alles in een ovenschaal en plaats 30 min. in de oven.
     
  5. Snij de zwarte pens in dikke schijven en de appel in schijfjes (laat de schil aan de appel).
     
  6. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de zwarte pens en de appel op de groenten.
     
  7. Strooi de rietsuiker over de appels en de groenten.
     
  8. Zet alles nog 10 min. in de oven.
     
  9. De suiker mag wat karamelliseren, zet indien gewenst even de grill op.