Sint-Jakobsnoten met truffel en knolselder

Recept: sint-Jakobsnoten met truffel en knolselder.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 Sint-Jakobsnoten (3 per pers.)
  • 1 potje Suprême wintertruffel Alena 15g
  • 1 knolselder
  • 1 verse herfst- of wintertruffel
  • 1 potje Cru witte-wijnsaus
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 10 g Xeres azijn (uit eigen voorraadkast)
  • Zwarte peper en fleur de sel

 

Aan de slag: 

  1. Snij 2 halve sneetjes in de Sint-Jakobsnoten zodat je twee gleufjes krijgt.
    Vul elk gleufje met wat opgelegde truffel suprême.
     
  2. Blancheer de knolselder, snij in fijne brunoise (enkele blokjes per persoon als garnituur) en pureer de rest tot een puree.
     
  3. Warm de witte-wijnsaus op in een steelpan op een zacht vuurtje en voeg een scheutje Xeres-azijn toe en 50 g geraspte parmigiano reggiano.
     
  4. Dresseer het bord: strijk de puree van knolselder uit op een bord, leg daar de met truffel gevulde Sint-Jakobsnoten op, besprenkel met de saus en werk af met de verse truffel.