Recept: sint-Jakobsnoten met truffel en knolselder.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 Sint-Jakobsnoten (3 per pers.)
  • 1 potje Suprême wintertruffel Alena 15g
  • 1 knolselder
  • 1 verse herfst- of wintertruffel
  • 1 potje Cru witte-wijnsaus
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 10 g Xeres azijn (uit eigen voorraadkast)
  • Zwarte peper en fleur de sel

 

Aan de slag: 

  1. Snij 2 halve sneetjes in de Sint-Jakobsnoten zodat je twee gleufjes krijgt.
    Vul elk gleufje met wat opgelegde truffel suprême.
     
  2. Blancheer de knolselder, snij in fijne brunoise (enkele blokjes per persoon als garnituur) en pureer de rest tot een puree.
     
  3. Warm de witte-wijnsaus op in een steelpan op een zacht vuurtje en voeg een scheutje Xeres-azijn toe en 50 g geraspte parmigiano reggiano.
     
  4. Dresseer het bord: strijk de puree van knolselder uit op een bord, leg daar de met truffel gevulde Sint-Jakobsnoten op, besprenkel met de saus en werk af met de verse truffel.

Ingrediënten

Voeg Sint-Jakobsnoot Frans toe aan favorieten
Sint-Jakobsnoot Frans
Sint-Jakobsnoot Frans ± 40 gr 10200/kg € 102,00 / kg
Dagprijs
Sint-Jakobsnoot Frans
Voeg Knolselder toe aan favorieten
Knolselder
Knolselder 320/stuk
Knolselder
Voeg Zwarte herfsttruffel toe aan favorieten
Zwarte herfsttruffel
Zwarte herfsttruffel ± 30 gr 95000/kg € 950,00 / kg
Dagprijs
Zwarte herfsttruffel
Voeg Witte wijn saus toe aan favorieten
Witte wijn saus
Witte wijn saus 250 gr 690/stuk € 27,60 / kg
Witte wijn saus
Voeg Parmigiano Reggiano Cravero toe aan favorieten
Parmigiano Reggiano Cravero
Parmigiano Reggiano Cravero 4580/kg € 45,80 / kg
Parmigiano Reggiano Cravero
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 720/stuk € 11,08 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 820/stuk € 8,20 / 100gr
Fleur de sel Griekenland