Sint-Jakobsnoot met notentopping

Recept: Sint-Jacobsnoot met notentopping

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 Sint-Jacobsnoten
  • Ongezouten hoeveboter van Sioen
  • Sap van 1 citroen
  • Waterkers
  • Enkele sneetjes oud brood
  • 2 eetl. Piemonte-hazelnoten
  • Een halve bussel (blad)peterselie
  • 1 teentje look
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Fleur de sel

Wijntip: Alte Reben Gruner veltliner

 

Aan de slag: 

  1. Hak enkele sneetjes (oud) brood, 2 eetl. Piemonte-hazelnoten en een ½ bussel (blad)peterselie fijn en pers 1 teentje look.
     
  2. Meng met wat Ladopetra-olijfolie en kruid naar smaak met zwarte peper en fleur de sel.
     
  3. Bak krokant in een pan (let op dat het niet aanbrandt).
     
  4. Bak 12 sint-jakobsnoten 1 min. langs elke kant op hoog vuur en haal ze uit de pan.
     
  5. Laat wat ongezouten Sioenhoeveboter smelten in dezelfde pan en blus met het sap van 1 citroen.
     
  6. Dresseer op het bord en bedek met notentopping.
     
  7. Besprenkel met wat botersaus en werk af met zwarte peper.
    Naar keuze afwerken met waterkers.