Sint-jacobsnoten met zwarte pens

Feestelijk én snel klaar!


Sint-jacobsnoten met zwarte pens.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 Sint-Jakobsnoten (2 à 3 per persoon)
  • 30 à 40 cm zwarte pens
  • 2 L knolseldersoep uit metier eigen keuken
  • 1 bussel bladpeterselie
  • Sioen-hoeveboter
  • Spiesjes/tandenstokers uit eigen voorraadkast
     

 

Aan de slag:

  1. Warm de soep op in een steelpan op laag vuur tot net voor het kookpunt.
     
  2. Snij de pens in schijfjes van dezelfde breedte als de Sint-Jacobsnoten (reken 2 stukjes per persoon).
     
  3. Steek afwisselend 2 Sint-Jakobsnoten en 2 stukjes pens op een spiesje.
     
  4. Bak de spiesjes zo’n 2 minuten in boter langs elke kant op hoog vuur.
     
  5. Dresseer de soep in een diep bord, leg er het spiesje op en werk af met enkele takjes bladpeterselie.